luni, 20 mai 2013

Leapșa ca sport instituțional


leapsa

Gata, s-a dat startul la leapșa. De acum să te ții dosare și justiție chioară. La noi justiția este oarbă numai acolo unde trebuie,adică nu vede nici cum dispar vapoarele, nici cum se repartizează  casele, nici cum se fac afacerile cu Alro. Uneori mai deschide cate un ochi, așa șmecherește cât să amintească celor care o cred adormită de tot, că e cu un ochi pe ei și uite așa mai apare câte un dosar cu niște generali  cu case, cu mașini recuperate,  dar îi închide la loc când e vorba de alți generali, de audit, de modul de calculare a pensiilor. Bineînțeles între dosarul cu casele și pensiile calculate după interese de partid, nu este nici o legătură.
Până una alta, România nu se dezminte, este în continuă transformare. Cel care nu era bun ieri este excepțional azi, mai ales că înainte de a semna numirea  Procurorului  Șef, președintele este informat cu nominalizarea și îi dă ok, nu pentru că așa ar cere legea sau procedura de numire, care oricum nu se respectă, ci pentru că așa cere protocolul de supunere semnat de premier. ”Propui pe cine vrei, dar dacă nu mă întrebi mai întâi pe mine,, rămâi cu propusul .”Asta spune în acordul de coabitare. Așa că domnul Ponta, ”de dragul coabitării” încalcă procedurile  și cere aprobare privind nominalizările înainte chiar de a ști chiar și el pe cine va nominaliza. Nu spun eu asta, a spus-o cu subiect și predicat președintele, râzând cu gura până la urechi arătând astfel lumii întregi inclusiv celor 7,4 milioane că au făcut foarte bine că l-au votat pe Ponta,puteau să voteze pe oricine, țara o conduce tot el.
Și ca să arate și că nu îi pasă de nimic, la ”caterincă” mai dă și sarcini procurorilor pe care îi numește, arătând astfel că ”respectă separarea puterilor în stat” și nu are nici un amestec în justiție. O mai mare demonstrație de nesimțire greu se putea face. Dar nu e numai nesimțire e și un joc de leapșa pe furate pe care domnul președinte îl joacă cu Ponta iar acesta ori e inconștient, ori îi cade în plasă fiind convins că e destul de puternic c să rupă plasa  când va dori. Cam pe acest calcul merge Ponta când înghite și tot înghite, în numele ”coabitării” pierzând nu numai imagine ci și susținere, ”pentru binețe țării”.Aiurea! Ca și Antonescu tot ce îl interesează este puterea și are impresia că semnând contractul cu Mefisto, atunci când va dori și va fi suficient de puternic, va putea să se dezlipească și să dea cu Traian de pământ. Proastă socoteală.
Pe ce se bazează Ponta? Pe faptul că acum are și el o televiziune, a lui Ghiță securistu, care face ce vrea el și o poate folosi împotriva cui vrea el, inclusiv a colegilor de coaliție a membrilor de partid din PNL și PC, pe care el a ajuns să îi scoată din partid. Dacă Antonescu –de dragul unui post prea îndepărtat va face greșeala să își lovească proprii oameni de dragul lui Ponta, se va trezi că nici măcar partidul nu îl va mai susține la prezidențiale.  Ghiță i-a pus lui Ponta televiziunea cu oameni cu tot la dispoziție nu din convingere, nici din dragoste ci din interes. Ceea ce îi oferă Ponta îi poate oferi oricine e la putere și atunci dragostea lui Ghiță va ține cât este Ponta premier. Să te ții șuturi când va pierde teren.
Pe ce mai contează Ponta ? Pe relația specială cu Maior. Păi cât de prost să fii să crezi că un om ca Maior are sentimente față de tine, indiferent de relație. Maior a fost numit acolo unde e de Băsescu iar Băsescu nu l-ar fi numit dacă nu ar fi fost convins că are cu ce să îl strunească. Și atunci pe ce contează Ponta? Pe faptul că Băsescu nu va mai fi președinte în 2014 iar el va putea face ce vrea pentru că Maior nu va mai fi ținut de Băsescu iar el va deveni number one ? Proastă socoteală, Cine a intrat în horă cu Băsescu nu mai poate avea liniște toată viața. Să nu uite Victoraș că și naș Oprea i-a jurat credință veșnică, i-a promis înainte de alegeri că la Congresul PSD va fuziona  cu oamenii lui cu tot, formând un mare partid al clasei muncitoare. Au fost alegerile, Ponta a dat locuri eligibile candidaților UNPR, pe care USL le putea considera ale lor, și uite că naș Oprea s-a răzgândit între timp, pentru că Naș Traian nu a dat ok iar Oprea a priceput sau a știut dinainte că fără UNPR este victimă sigură și îl papă DNA-ul . Singura lui șansă să nu i se pună dosarele pe masa procurorilor este un partid mic cu care să se mențină în sfera șantajiștilor. Asta trebuia să știe și Ponta înainte de a anunța că UNPR va fuziona cu PSD. Leapșa!
Pe ce mai contează Ponta? Pe sprijinul PNL. Care PNL, când face tot posibilul să scape de ei? Singurul pe care poate conta din PNL este Antonescu, un alt visător care orb, surd și mut la tot ce se întâmplă în viața politică, nu vede în față decât văcuța Milka, cea care îl împinge cu botul spre Ponta. Ca și consortul Ponta, Antonescu visează, și visează, și visează, cam cum face el de când  este la Senat. Este singurul român care împotriva șicanelor și atacurilor oamenilor lui Ponta, împotriva sondajelor de opinie, împotriva logicii, mai crede la ora asta că Antonescu va fi președinte. Spune și asta ceva. Ponta încearcă limitele lui Antonescu, îl tot provoacă știind că acesta nu poate renunța la visul său și va face tot ce îi cere el, de dragul Cotrocenilor. Ponta nu vede PNL-ul ca un partid, îl confundă cu Antonescu și îl privește  ca fiind un ahtiat după președinție și  MERGÂND PE ACEST CALCUL ÎȘI PERMITE SĂ PROPUNĂ EXCLUDERI din PNL ca și cum e datoria lui de premier să pună ordine în partidele altora.   Leapșa.
Pe ce mai contează Ponta? Pe spargerea PPDD și atragerea unul mare număr de parlamentari ai caracaleanului, în PSD. Visul era chiar să i se realizeze, recent, dar tatăl Elodiei a prins șpilul și și-a adus oamenii la borcan. Ce socoteli își făcuse Ponta? Păi știa că un partid format din oameni morți de foame ca Barbu, sau plini de păduchi judiciari ca Nețoiu și Solomon, vor veni repede la el în partid de dragul unui os de ros sau unei sentințe cu suspendare sau chiar achitare cel puțin 4 ani de mandat. Socoteala ar fi fost bună, dar a uitat domnia sa că ceea ce știa el despre respectivii, știa și speculase și DD  când i-a pus pe listele de partid și în plus  DD mai are și unele date pe care el nu le are, chiar dacă le știe. Și nu  socotise Ponta faptul că DD este totuși jucat de Băsescu. A crezut că îi poate scoate pe domni din joc unul câte unul.  DD i-a convins (așa cum s-a convins și Oprea) că singuri, sau membri în PSD, nu vor avea nici o valoare și nu vor fi scutiți de neplăceri, ei au forță doar dacă formează o formațiune, oricât de mică ar fi. Ponta  ca și Antonescu este interesat de putere   și are impresia că semnând contractul cu Mefisto,  va putea să încline balanța atunci când PSD se va rupe oficial de PNL, prin parlamentarii furaţi de la PPDD.  O fi vrut el să îi păcălească și o fi promis el marea cu sarea și funcții prin AGA, dar nimic nu este mai scump decât libertatea, iar libertatea se asigură prin șantaj. Așa că deocamdată, leapșa.
Până una alta, Băsescu îi mai dă o leapșă două. Prima prin sarcinile pe care le-a trasat la investire noului procuror general, ”omul lui Ponta”. Din prima secundă de la investire, Băsescu a ținut să arate că indiferent cine l-a propus, domnul Nițu i se subordonează și primește sarcini de la el. CA SĂ FIE CLAR PENTRU TOATĂ LUMEA! La Bruxelles se aude ? Acum dacă ne uităm și la sarcina pe care a primit-o mister Nițu, îți dai seama că e o leapșă de proporții. Păi la prima vedere, deschiderea dosarelor revoluției pentru a afla cine a dat ordin armatei să iasă cu muniție pe străzi este o problemă de care românii nu mai pot să doarmă. Toată lumea știe cine a dat ordin și la prima vedere ar părea că Băsescu vrea să îl bage la pârnaie pe Iliescu fie de dragul adevărului fie pentru că îi stă în gât. Aiurea, nimic adevărat aici, nici nu îl doare pe el de adevăr, nici nu are nimic cu Iliescu. Pe el îl interesează altceva, și anume să il oblige pe Ponta să lovească în Iliescu, prin Nițu, deci să provoace sciziuni și scandal în PSD. După ce l-a pus pe Rus să îl ”scape ”pe Năstase deci un alt greu din PSD lovit de un pesedist, Băsescu îl îmbârligă pe Ponta prin Nițu împotriva lui Iliescu și a tuturor celor care îl văd pe Iliescu tatăl PSD. Aici Băsescu a gândit (dacă e din capul lui) genial. Prima leapșă.  Până să trec la a doua aș vrea să îl întreb pe domnul președinte de ce nu i-a dat ordin lui Nițu să învestigheze și cine a dat ordin armatei să iasă cu armament si muniție împotriva populației, în Ianuarie 1999. Sau atunci domnia sa făcea parte din guvern și nu se pune ? A doua leapșă a zilei a venit prin desemnarea lui Ponta de a reprezenta România la Consiliul Europei. Mare chitră Băsescu acesta. În primul rând pentru că aparent ( pentru cei care nu iubesc coabitarea) arată că se înțelege perfect cu Ponta, (iar momentul a fost ales magistral, cu ocazia împărțirii procurorilor)ba chiar îi face cadouri, lăsându-l  pe el să reprezinte România, cu mandat de la Boss. A doua lovitură aici este cea de imagine externă, unde această  favoare arată că Băsescu nu este orgolios și știe să renunțe ”spre binele țării”. A treia lovitură este cea dată lui Ponta arătându-i că  va reprezenta România numai când dorește  Băsescu și numai cu mandat de la el, PRECEDENTUL A FOST CREAT, PONTA A ACCEPTAT SUVERANITATEA PRIN ACEST ACT. Și în sfârșit, ultima lovitură i-o dă prin desemnarea lui Ponta de a susține cauza Chevron și a gazelor de șist, ”cu care Ponta este de acord” așa cum a subliniat chiar Băsescu și nu întâmplător în discursul său. Păi făcând acest lucru Ponta dovedește două lucruri: unul că și-a mințit propriul electorat acum un an când susținea că nu va sprijini niciodată otrăvirea propriei populații și a doua, când va arăta lumii întregi, inclusiv celei externe, că de dragul împrumuturilor de la FMI, a sprijinului politic și financiar și a păstrării scaunului de premier este gata să accepte orice compromis, chiar și împotriva intereselor propriilor cetățeni,chiar –eventual-împotriva  propriilor convingeri . Iar domnul Ponta a primit acest anunț cu bucurie. Leapșă.
Uite așa domnul Ponta anunță oficial și pe toate canalele că s-a lăsat de ping- pong, nu îl mai pasionează, la modă este leapșa, ca sport instituțional.
Leapșa ca sport instituțional

miercuri, 15 mai 2013

Până unde merge „amabilitatea” guvernelor?

 acord MApN
Exemple ar fi multe, sunt multe pe care nici nu le aflăm, sunt multe nici nu sunt făcute publice dar uneori, din dorinţa de a ne „laudă” cu o acţiune, lăsăm să se afle şi ceea ce nu trebuie, sau cum a fost cazul elicopterului  prăbuşit în  Bucegi,”accidentele” scot la suprafaţă ceea ce se vrea ascuns.
Cazul 1.”Căutare-salvare”
În Iulie 2010 un accident nedorit de nimeni scoate la suprafaţă un fapt ascuns opiniei publice şi anume faptul că armata israeliana executa misiuni „ de zbor” în munţii Bucegi, în cadrul unor „misiuni de antrenament” în condiţii de zbor „asemănătoare  înălţimilor Golan” după cum spuneau oficialităţile la vremea aceea pentru a da răspuns unor întrebări normale. Conform altor explicaţii date tot de surse MApN, elicopterul participa, „cel mai probabil, la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010”. Deci răspunsuri diferite, date pentru a închide gura curioşilor. http://adevarul.ro/news/eveniment/un-elicopter-militar-israelian-s-a-prabusit-bucegi-7-morti-printre-roman-1_50aea45e7c42d5a6639eae9b/index.html
Vrând- nevrând, pe rând au mai apărut unele detalii care au ridicat întrebări, despre care am mai scris acum 2 ani, http://punctochitpunctlovit.blogspot.ro/2011/08/urmasii-lui-bastus.html  întrebări legate de zona în care a căzut elicopterul, (zonă foarte interesantă, cunoscută din vremea Dacilor cu fenomene paranormale, se spune că pe acolo ar exista o intrare în celebra „gură de rai” a Bucegilor, apoi întrebări legate de prezenţa în zonă în acele zile a unor „tineri israelieni paranormali” aflaţi în zonă care se pare  au luat contact cu locul accidentului înaintea autorităţilor cărora le-au trebuit 20 de ore pentru a „descoperi epava”, întrebări legate de faptul că tabăra de vară a tinerilor „para” israelieni se afla la 15 km de locul pe care îl survolau zilnic elicopterele israeliene. Ar fi multe de spus aici, dar interesant este faptul că după ce a fost găsită, cutia neagră a fost trimisă în Israel, de parcă acolo s-ar fi întâmplat accidentul , de parcă autorităţile israeliene erau responsabile de accident şi ele conduceau investigaţiile. Sau chiar aşa a fost ? Cine conduce ţara asta ?Se mai ridică întrebări legate de aparatura de „căutare cercetare” cu care era echipat aparatul, „pentru acţiuni de căutare–salvare” dar nu oameni răniţi căutau, dacă citim ce aparatură era pe elicopter. http://www.focusblog.ro/2010/07/analiza-accidentul-elicopterului-israelian-in-bucegi/. Păi dacă aparatul participa la o misiune de cercetare – salvare se mai ridică întrebarea de ce în avion nu se aflau paramedici aşa cum se cere într-o misiune de căutare – salvare ci numai piloţi şi mecanici ?
Cazul 2 “Investiţia”
În noiembrie 2012 apare o ştire pe Yahoo News, preluată la câteva luni şi de câteva ziare on line minuscule,  ştire care nu prea este preluată de presa din România şi nu este de loc discutată în media atât de avidă de senzaţional. Nici guvernul nu se laudă cu „noii investitori”, nici opoziţia nu plânge, toată lumea tace pentru că subiectul nu trebuie diseminat.http://ro.stiri.yahoo.com/proiect–o-nou%C4%83-sta%C5%A3iune-montan%C4%83-%C3%AEn-rom%C3%A2nia234234234234.html . Aflăm din informaţia Yahoo, că „Israelienii au cumpărat un teren de 188 de hectare în apropierea vârfului Nucet, pe care intenţionează să ridice 5 pârtii de schi, snowboard şi săniuş, peste 200 de pensiuni, 30 de hoteluri, 3 patinoare şi centre comerciale.Lucrările la staţiune vor începe în maximum un an de zile”. Să ne amintim că locul accidentului este “Coltii Tapului”, http://www.carpati.org/poze_fotografii/bucegi/coltii_tapului/35381/ ] deasupra Poienii Gutanu, situata in partea vestica a Masivului Bucegi. Cea mai apropiata localitate este Moeciu de Sus, iar accesul in Poiana Gutanu se face pe un drum de caruta, cu plecare din Simon, Bran. Exact în acest areal se află celebra “Gura de Rai”. E vorba despre o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetica atipică, după cum o definesc specialiştii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman.
Însă, în egală masură, această zonă de anomalie magnetică face praf orice aparat electronic de genul celor de la bordul unui… elicopter. Ei bine, ÎNTÂMPLĂTOR, INVESTIŢIA ISRAELIANĂ ARE LOC ÎN ACEST AREAL. De ce oare?
O investigaţie însă arată că nu există nici un interes şi nici un proiect de dezvoltare turistică în zonă, cel puţin nu declarate sau întergistrate oficial, deşi interes israelian în zonă există încă din 2006. http://buceginatura2000.wordpress.com/2013/03/13/proiectul-imobiliar-statiunea-nucet-parcul-natural-bucegi/ Ceea ce este cert însă este interesul evreilor pentru zona respectivă şi la fel de certă este şi ploconirea statului roman faţă de acest interes care merge până la trădare. De ce? Este ştiut că încă de pe vremea lui Ceauşescu s-a manifestat un interes depsebit fa-ă de zona munţilor bucegi, mai exact aceeaşi zonă care acuma a fost cercetată şi se pare cumpărată de israelieni. Se formase un “Department Zero” Printre misiunile executate de aceste “unităţi para” se numără, nu întâmplător, cercetarea extrasenzorială a Munţilor Bucegi, rapoartele indicând zone energetice deosebite precum şi existenţa unei galerii subterane imense ce uneşte mai multe peşteri din Carpaţi. Mai mult, în apropierea Vîrfului Omu, a fost identificat cel mai important Centru energetic-informaţional natural al Planetei, denumit şi “Cardines Mundi”. Cu alte cuvinte, o zonă  considerată SACRĂ încă de pe vremea lui Burebista, declarată strict secretă de Ceauşescu, este acuma dată spre exploatare altora. Mai multe despre Bucegi, aici : http://deveghepatriei.wordpress.com/2011/08/12/departamentul-zero-sri-bucegi/
Cum se poate numi cedarea acestor zone israelienilor ? “Amabilitate?”
Cazul 3. “Angela merge mai departe “
Zilele astea, un comunicat al MApN, ne aduce iarăşi în faţa ochilor un “cadou “ făcut aceloraşi “prieteni”. Iată ce primim de la MApN:  
„Extinderea accesului reprezentanţilor Consiliului Memorial al Holocaustului din SUAla documentele din arhiva M.Ap.N.
 Ministrul Mircea Duşa şi directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, Paul Shapiro, vor semna joi, 9 mai, orele 15.00, un amendament la Protocolul între Ministerul Apărării Naţionale şi Consiliul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii. Amendamentul va extinde accesul reprezentanţilor Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA la inventarele şi documentele referitoare la perioada 1938-1964, din depozitele de arhivă ale M.Ap.N.
Ce spuneţi despre asta ? Nu vreau să spun nimic despre faptul că în România nu a existat Holocaust, acesta existând doar în capul celui care l-a declarat şi şi-a asigurat astfel sprijinul financiar şi politic. Dar presupunând că au existat unele elemente de persecuţare a cetăţenilor evrei pe o perioadă foarte scurtă, din perioada războiului, până în 1944, ce treabă are studierea arhivelor militare până în 1964, deci la 20 de ani după orice act impotriva evreilor? Ce se doreşte studiat, modul în care comuniştii evrei au pus mâna pe România prin Ana Pauker,Walter Roman Gheorghe Apostol, Nicolschi Alexandru, Leon Tismăneanu, şi au continuat să o conducă prin Iliescu Ion,Silviu Brucan, Petre Roman, Băsescu Traian ,Mihai Răzvan Ungureanu? Ăsta da Holocaust. Se doreşte curăţirea arhivelor, sau  cumva se doreşte căutarea altor arhive din MApN, de interes strategic, care conţin unele cercetări făcute sub conducerea armatei, în zone precum cele din Bucegi Buzău, Grădiştea, Roşia, cercetări făcute de specialişti militari români la care nu au avut acces până acuma nici organele civile? Ce anume caută israelienii în arhivele armatei până în 1964 dacă nu am avut Holocaust iar evreii au fost “persecutaţi” doar un an de zile? Cine poate răspunde, domnul Duşa, cel care a semnat documentul, sau domnul Oprea, cel care conducea armata pe când paranormalii israelieni cercetau Bucegii şi  o “coordonează” acuma ?
POATE SĂ SPUNĂ CINE VREA  CĂ ESTE O SIMPLĂ COINCIDENŢĂ, DAR EU AM ÎNVĂŢAT CĂ ATUNCI CÂND E VORBA DE INTERSEUL ISRAELIAN, NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR ŞI COINCIDENŢELE IES DIN CALCUL.
Un lucru este cert: indiferent cine ar fi la conducerea ţării, “amabilitatea” faţă de prietenii tradiţionali” se păstrează, încă de pe vremuri care se pierd în negura timpurilor. Patriotismul a devenit anacronic, dacă încerci să îţi aperi moşia eşti învinuit că eşti extremist, că te opui progresului, că nu eşti “European” că nu te adaptezi.
Întrebare de final : până unde merge interesul Israelului faţă de România ?
Până unde merge „amabilitatea” guvernelor?

duminică, 12 mai 2013

Fenomene ciudate la Craiova

Vineri, 10.05.2013 la Craiova a avut loc ceremonia deschiderii “Zilelor Mihai Viteazu”, în piaţa cu acelaşi nume din faţa prefecturii. La descărcarea fotografiilor luate la eveniment, am avut supriza să observ pe două dintre ele, luate în mulţime, o rază care cobora din cer până pe platoul din faţa Prefecturii. Menţionez că, aşa cum se poate observa, nu poate fi o rază dintre nori, pe un cer complet albastru, cerul fiind senin, aşa cum a observat toată lumea care a participat la aveniment. Aşa cum se vede din fotografii, raza coboară din cer trasând o lumină inexplicabilă  care parcă taie clădirea în două. În alte două fotografii luate cu ocazia aceluiaşi eveniment, către cădirea Prefecturii, pe acoperişul acesteia se observă foarte clar un glob de lumină. Menţionez că nu este vorba de nici un trucaj, fotografiile sunt autentice, pot fi verificate. Iluzie optică nu poate fi, sunt fotografii clare, reflexie a luminii, nu poate fi, raza venind de sus de deasupra acoperişului clădirii, neavând ce şi de unde reflecta, iar globul de lumină din a doua  fotografie fiind perfect rotund.  Priviţi două din  imaginile fotografiate:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Privind acuma la prima fotografie am sesizat că prima rază, prima fotografie coboară pe locul unde a fost prima oară statuia lui Mihai. Coincidenţă?
Menţionez că preluarea, copierea, prezentarea, duplicarea, postarea, popularizarea, reproducerea  acestor fotografii fără acordul autorului întră în conflict cu legea privind drepturile de autor şi de copyright  şi atrag după sine aplicarea prevederilor legii.
Neacsu Marin

Fenomene ciudate la Craiova

sâmbătă, 11 mai 2013

Craiova de 9 Mai 2013


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Şi Craiova, ca şi alte oraşe ale ţării au comemorat ziua de 9 Mai cu tripla ei semnificaţie. Ca în fiecare an cu această ocazie, Garnizoana Craiova, oficialităţile au marcat momentul printr-o ceremonie religioasă şi militară la Monumentul  Independenţei  de lângă Spitalul Judeţean.
Ca de obicei, la eveniment au participat mai cu simţire purtătorii de uniformă  şi grade activi şi în rezervă din Craiova, membri ai organizaţilor veteranilor de război şi asociaţiilor militare sau din MI,  mai din datorie oficialităţi şi reprezentanţi ai unor partide instituţii publice şi mai mult de curiozitate cetăţenii care se aflau în zonă la momentul desfăşurării ceremoniei. Din ce în ce mai puţină lume mai simte sau pune preţ pe tradiţiile militare sau evenimentele istorice ale neamului.
Ziua practic a marcat seria unor activităţi şi manifestări dedicate lui Mihai Viteazu, activităţi care vor continua tot weekendul, în diferite locaţii şi sub diferite forme în Craiova la iniţiativa „Banului Craiovei”, Olguţa Vasilescu şi se doreşte ca acest eveniment să se perpetueze.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tot pe data de 9 Mai, după ceremonia de la Monumentul Independenţei o parte din militari au participat la Cercul Militar la o activitate de lansare de carte a scriitorului Ioan Marian, Amiral în rezervă, care a găsit potrivit momentul să prezinte „Altfel” de cărţi cititorilor militari sau civili. „Trecând prin viaţă altfel”, vorbind „Despre intelligence altfel” şi „Zâmbind altfel” autorul acestor cărţi a arătat celor ce au umplut sala roşie de la Cercul Militar, că armata trebuie privită altfel pentru a fi înţeleasă dar mai ales pentru a se putea ridica la rolul şi menirea ei.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fost lucrător în serviciile de Informaţii Militare, oltean, de origine din Podari, scriitorul care a fost însoţit şi sprijinit în prezentarea cărţilor de fostul coleg de serviciu gl(r)Dan Niculescu,a găsit repede drumul spre inimile şi interesul militarilor olteni. Să urâm la mai multe cărţi autorului şi o Românie mai respectată românilor oriunde s-ar afla ei! 

Craiova de 9 Mai 2013

sâmbătă, 4 mai 2013

Marş de adio(Raspuns unei prese cumparate)


mars de adio
Zilele trecute, doamna senator Cristiana Anghel a fost făcută praf pentru a că a postat pe blogul personal o poezie care pe lângă alte aspecte şi imagini total nevinovate, reflecta şi câteva aspecte sau imagini ale unei Românii  ajunse la capătul răbdării. Nu atât imaginile sau cuvintele care nu erau nici jignitoare la adresa cuiva, şi nici indecente,(pentru că a spune că o guvernare este de rahat nu este o jignire, JIGNIRE ESTE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI SUB ACEŞTI GUVERNANŢI, JIGNIRE ESTE DISPRETUL CU CARE ÎŞI BAT JOC DE NOI)  au şocat, cât faptul că un senator îşi permite să accepte măcar această idee, că România este condusă prost.
Ei bine , pentru a îi linişti pe cei care s-au simţit atinşi în amorul propriu şi au dat ordinul de distrugere a doamnei senator Anghel pentru că nu se înregimentează în cloaca politicienilor fără scrupule, nesimţitori la problemele cetăţenilor pe care i-au minţit şi pe care acuma îi ignoră, voi posta mai jos o poezie a lui Adrian Păunescu, poezie adresată aceloraşi parlamentari care au fost şi sunt încă la putere, aceloraşi oameni politici care ne-au condus şi ne conduc încă spre dezastru. Poftiţi stimaţi politicieni şi oameni de presă aserviţi politicienilor, poftiţi de citiţi ce vă scria Adrian Păunescu în 1997 şi razvrătiţi-vă spunând că asta este o dovadă de lipsă de respect faţă de conducerea ţării. Ar trebui să intraţi în pământ de ruşine, dar vă lipseşte la cei mai mulţi aşa ceva. Nu cei care vă scriu aceste rânduri sunt de vină, ci voi, cei care aţi dus la formarea acestor sentimente şi aţi adus oamenii în această stare de dezamăgire şi dispreţ.
MARŞ DE ADIO
La muncă, derbedei, că trece anul
Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
Cristosul  mamii voastre de nemernici.
Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.
C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
Si i-aţi distrus averile şi steagul.
S-ajungem colonia de ocară
Care-şi  va cere scuze în maghiară.
Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.
Şi, prin vânzări de ţară infernale,
Aţi omorât cu voia animale.
La greul greu care mereu ne-ncearcă,
Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
Întoarceţi România-n Evul Mediu.
Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
V-aş desena cu acul, să vă sperii.
Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
Ci credite din călimări străine.
Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
S-au compromis negustorind Ardealul.
De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
Cum v-au putut părinţii voştri face?
Ce condimente le-au picat în spermă
De e trădarea voastră-atât de fermă ?
Aţi pus nenorocita voastră labă
Pe-această tristă ţară basarabă.
Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
S-o faceţi curva voastră de serviciu.
Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
Aţi inventat examene severe,
Supunere poporului spre-a-i cere.
Şi toată zbaterea a fost degeaba
Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
Actori într-o politică obscenă.
Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară ,
Ia cereţi-vă, puţintel, afară.
Decât să vă trimită ţara noastră,
Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
Si nu albanizaţi această ţară .
Băgaţi viteză, că vă trece anul
Si s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare :
Nenorociţilor, se rupe şnurul,
“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”
Adrian Păunescu (6 iunie 1997, Dăbuleni)
Doamna senator Anghel, spuneţi presei servile, că acolo unde v-au scuipat Turcescu şi Drăgoteasca, vă sărută Adrian Păunescu prin această poezie!
http://dantanasescu.ro/2011/01/22/adrian-paunescu-mars-de-adio.html

Marş de adio(Raspuns unei prese cumparate)